Protinus IT heeft recentelijk de Gold status voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gekregen van onafhankelijk beoordelaar EcoVadis. Deze status geeft aan dat Protinus IT tot de top 5% van geëvalueerde bedrijven behoort.

Vier thema’s
Onze Gold status werd toegekend als erkenning voor de vele MVO-initiatieven vanuit Protinus IT. De EcoVadis-beoordeling richt zich op vier thema’s: Milieu, Arbeids- en mensenrechten, Ethiek en Duurzaam inkopen. Protinus IT ontving ‘Gevorderd’ voor de eerste twee thema’s evenals hoge scores voor de overige  waarmee wij tot de top 5% behoren in de sector “Consultancy en aanverwante activiteiten, computerprogrammering.”

Vincent Verbiesen, algemeen directeur van Protinus IT, voegt daaraan toe: ‘De EcoVadis goudcertificering geeft onze klanten de zekerheid dat we alle beschikbare maatregelen nemen om duurzaamheid te realiseren in al onze bedrijfsactiviteiten. Elk aspect van ons bedrijf werd onafhankelijk gecontroleerd en gecertificeerd en we gaan ons nu inzetten om aan de hoogste duurzaamheidseisen te voldoen, te weten: Platinum. Hiermee behoort Protinus IT tot de top 1% bedrijven in de branche.

Onafhankelijk platform
EcoVadis biedt een onafhankelijk, betrouwbaar en gemeenschappelijk platform voor het evalueren en beoordelen van meer dan 65.000 groepen en bedrijven in 200 sectoren in 160 landen. Dit geschiedt aan de hand van  objectieve MVO-beoordelingscriteria, die zijn gebaseerd op de duurzaamheidsnormen van duizenden externe bronnen zoals ngo’s, vakbonden, internationale organisaties, lokale overheden en auditorganisaties.

Protinus IT wil haar onafhankelijke status inzetten om haar partners blijvend te stimuleren om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen en het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.