Houten, 17 oktober 2023. Protinus IT kondigt overname aan door Prodware Group en markeert hiermee het begin van een nieuwe fase in de groeistrategie van Protinus.

Dankzij de overname wordt Protinus IT onderdeel van het ecosysteem binnen de ProdwareGroup wat Protinus in staat stelt om de komende jaren verder te bouwen aan haar groeistrategie. Door de synergetische voordelen van de samenwerking met de ProdwareGroup is Protinus in staat zijn bedrijfsactiviteiten nog verder te ontwikkelen, gegeven het internationale karakter en de schaalgrootte.

De activiteiten van Protinus zullen ongewijzigd, in dezelfde hoedanigheid en onder dezelfde naam gecontinueerd worden onder leiding van algemeen directeur Vincent Verbiesen: “Protinus is enorm trots deel uit te gaan maken van de Prodware group. Belangrijke voorwaarde bij deze overname was om maximaal de voordelen te laten renderen voor de verdere ontwikkeling van de Managed Sourcing formule. Op dit vlak hebben beide organisaties elkaar gevonden om deze samenwerking aan te gaan. Protinus IT zal de komende jaren haar partnermodel verder doorontwikkelen en de kansen die deze stap biedt in het voordeel van onze klanten, partners en niet in de laatste plaats onze eigen mensen, laten werken.”

Alain Conrard, CEO van de Prodware Group: “Protinus vult onze andere bedrijven van de groep uitzonderlijk goed aan. Dit samengaan zal aanzienlijke waarde creëren voor alle medewerkers, klanten en partners, en bevestigt onze positie als belangrijke speler in digitale transformatie in heel Europa.”

Over Protinus IT

Protinus heeft een klantenkring die bestaat uit centrale en lokale overheden, gezondheidszorg, onderwijs en corporate enterprises. Door de beste IT-specialisten in de markt te vinden, te contracteren en te ontsluiten, zijn klanten in staat om direct in te kunnen spelen op elke IT-behoefte. Door deze Vind, Verbind, Versterk aanpak biedt Protinus haar klanten de functionele, technische en financiële wendbaarheid in IT die nodig is om in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen. Dit partnernetwerk van o.a. software- en hardware fabrikanten, distributeurs, integrators en MSP’s levert Protinus de unieke positie die haar onderscheidt van haar concurrenten en is daardoor een toonaangevende leverancier van hardware, software en XaaS-services .

Ga voor meer informatie naar: www.protinus.nl

Over de Prodware Group

Met meer dan 30 jaar ervaring en knowhow op het gebied van IT-innovatie streeft Prodwareernaar haar klanten over de hele wereld waarde en expertise te bieden. Of het nu gaat om het implementeren van ambitieuze cloudstrategieën, cyber security oplossingen, AI-gestuurde besluitvormingstools, het creëren van IoT-toepassingen of implementeren van ERP- en CRM-oplossingen, Prodware staat altijd in de spits van innovatie. Sinds de oprichting heeft Prodware technologische vooruitgang ingezet om bedrijven voor te bereiden op de toekomst door nieuwe economische modellen te creëren voor de productie-, verkoop-, distributie-, financiële en professionele dienstverleningssector. De Prodware Group telt meer dan 1800 medewerkers verspreid over 14 landen. Het genereerde een omzet van €180M in 2022. Prodware SA staat genoteerd op Euronext Growth en komt in aanmerking voor FCPI en SME PEA.

Ga voor meer informatie naar: www.prodwaregroup.com

Contact

Protinus

Victor Barendsma – +31 (0)6 28 55 63 31 – v.barendsma@protinus.nl

 

Prodware

MLD Consulting

Marie-Laure Laville – +33 (0) 6 18 14 85 36 – mllaville@mldconsulting.fr

 

nl_NLNederlands