Protinus IT heeft de aanbesteding van de Veiligheidsregio’s Gooi- en Vechtstreek en Flevoland gegund gekregen nadat zij kort geleden ook die bij VR Hollands Midden won. De gunning van deze aanbesteding resulteert in een raamovereenkomst voor de beide Veiligheidsregio’s waarmee ze op ieder gewenst moment tegen marktconforme tarieven Standaardsoftware, waaronder Microsoft, en bijbehorende diensten kunnen inkopen.

Beide Veiligheidsregio’s sluiten hiertoe ieder een exclusieve raamovereenkomst met Protinus IT af. Op het gebied van Microsoft werkt Protinus IT binnen deze aanbesteding samen met Insight Enterprises B.V. en zal derhalve worden ingezet voor alle Microsoft gerelateerde vraagstukken.

Richard van der Hulst, Director Software Solutions bij Protinus IT: “We zien dat steeds meer overheidsinstanties de ruimte willen hebben om, binnen hun IT landschap, direct in te kunnen spelen op ontwikkelingen binnen de maatschappij. Protinus biedt die mogelijkheid door het ontsluiten van een zeer groot partnernetwerk via één contract. Wij zijn vanzelfsprekend erg blij dat ook de Veiligheidsregio’s Gooi- en Vechtstreek en Flevoland daarom voor ons gekozen hebben en wij hen op die manier kunnen ondersteunen.”

Over de Veiligheidsregio’s

In de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek wordt samengewerkt door de zeven gemeenten in de regio (Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren), politie, brandweer en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR).

Veiligheidsregio Flevoland is een samenwerkingsverband van de 6 gemeenten in Flevoland (Lelystad, Almere, Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde), politie, brandweer Flevoland en de geneeskundige zorg (GHOR Flevoland).

De kerntaak van de Veiligheidsregio’s is om iedereen die in betreffende regio woont, werkt of verblijft tegen risico’s en rampen te beschermen.

nl_NLNederlands