Steeds meer organisaties in verschillende segmenten kloppen voor hun cyber security aan bij Protinus IT. Zo is zij via haar formule met diverse specialisten aanbieder binnen de aanbesteding met de VNG, die met het project GGI-Veilig ruim 330 aangesloten gemeentelijke organisaties digitaal veiliger wil maken. Dutch IT-channel sprak met algemeen directeur Vincent Verbiesen over de ‘wendbaarheid’ die Protinus aan klanten geeft, volgens hem nog altijd het beste recept voor digitale weerbaarheid.

‘Digitale weerbaarheid door wendbaarheid’, was twee jaar geleden al het credo van Protinus IT. “En dat is het nog steeds”, vertelt Vincent Verbiesen, sinds 2017 algemeen directeur van het IT-bedrijf uit Houten dat IT-contracting een nieuwe invulling gaf. “Zo is bijvoorbeeld het concept van as-a-service, wat in toenemende mate omarmd wordt in de markt, bij uitstek geschikt om de beste cyber security oplossingen binnen te halen, want cyber security is altijd een optelsom van verschillende onderdelen”, vindt hij. “Met de Protinus-formule van managed sourcing is het heel eenvoudig om een as-a-service oplossing samen te stellen met de nieuwste technologische ontwikkelingen, in één contract. Hiermee biedt Protinus ook binnen security vraagstukken, maximale weerbaarheid. Met een mix van oplossingen en aanbieders maken wij organisaties ‘cyber resilient’: digitaal veerkrachtig en – zo nodig – snel herstellend.”

De kracht van Protinus ligt volgens Verbiesen in het ontsluiten van de beste specialisten die de IT-markt te bieden heeft. “Het specialisme op technologisch vlak ligt bij onze partners. Óns specialisme is dat we alles weten van bijvoorbeeld licentiestructuren en contractvormen maar vooral van wat de markt te bieden heeft. Wij zijn de verbindende schakel tussen de markt en onze klanten waarbij we de juiste partner aan elke klantbehoefte koppelen en voortdurend kijken naar marktontwikkelingen. Met welke technologische ontwikkelingen spelen organisaties optimaal in op de continue veranderingen in IT en de nieuwste cyberdreigingen? Hoe blijven ze digitaal weerbaar? Welke toepassingen hebben ze nodig voor hun cyber security? Denk bijvoorbeeld aan identity & access management (IAM). Organisaties hebben continu behoefte om in te spelen op de nieuwste ontwikkeling.”

Lees verder op: https://dutchitchannel.nl/685271/protinus-it-in-cybersecurity-is-as-a-service-onze-kracht.html

bron: https://dutchitchannel.nl/
door: Jeroen Bordewijk en Witold Kepinski

nl_NLNederlands