De officiële opening van de Sportpoli’s in 5 Academische Ziekenhuizen was dankzij de Sleutel Estafette ontzettend leuk en feestelijk. Protinus was erbij samen met andere partners van de Esther Vergeer Foundation, om de verschillende sporters die de estafette afgelegd hebben te ondersteunen.

25 Estafetteteams legden in 6 dagen tijd 473 km af om de sleutels naar elk ziekenhuis te krijgen. Ze hebben letterlijk laten zien dat we er alleen sámen voor kunnen zorgen dat elk kind gewoon kan sporten!

De realisatie van de Sportpoli is mogelijk gemaakt door partners van de Esther Vergeer Foundation waaronder dus ook Protinus. Vincent Verbiesen, algemeen directeur: “Door structureel te sporten, krijgen kinderen de kans vrienden te maken, meer te bewegen en zelfvertrouwen op te doen. Wij vinden het belangrijk dat elk kind deze kans krijgt. De Esther Vergeer Foundation heeft inmiddels een groot aantal kinderen met een handicap succesvol begeleid naar sportclubs.
Met de opening van de Sportpoli’s laat de foundation kinderen en hun ouders niet alleen zien waar ze passende sportverenigingen kunnen vinden, maar ook dat ze niet alleen staan in hun zoektocht naar de juiste plek. We zijn dan ook heel trots op de Esther Vergeer Foundation dat ze dit voor elkaar hebben gekregen en wij daar een bijdrage aan hebben mogen leveren.”

Wil jij ook helpen om de Sportpoli voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk te maken? Ga dan naar www.esthervergeerfoundation.nl of Esther Vergeer Foundation: overzicht | LinkedIn

De Sportpoli’s zijn te vinden in het Radboud UMC, UMC Amsterdam, UMC Utrecht, UMC Groningen en Erasmus UMC.

nl_NLNederlands