De gouden medaille die EcoVadis uitgeeft aan bedrijven voor prestaties op het gebied van duurzaamheid, is wederom uitgereikt aan Protinus IT. Daarmee behoort zij tot de top 5% van alle bedrijven die in haar sector door EcoVadis zijn beoordeeld. De erkenning betreft de prestaties die op dit gebied in 2021 zijn uitgevoerd en is geldig tot en met december 2022.
Dankzij de score die EcoVadis toekent aan bedrijven, kunnen inkopers heel makkelijk beoordelen hoeveel belang hun leveranciers hechten aan duurzaam ondernemen en of ze de daad bij het woord voegen. Zowel binnen de overheid als corporate enterprises wordt veel belang gehecht aan de rating van EcoVadis.
Vincent Verbiesen, algemeen directeur van Protinus IT: “Bestaande en nieuwe klanten stellen tegenwoordig, terecht, zware eisen aan de aanpak en status van duurzaamheid en MVO in de bedrijfsvoering van IT-leveranciers. Protinus zorgt sinds jaar en dag voor de juiste inspanningen en investeringen om aan die zware eisen te voldoen en daar is de uitreiking van deze gouden medaille de bevestiging van. Met deze wereldwijd erkende rating maken we het onze klanten makkelijk om inkoopcontracten af te sluiten die passen bij hun eigen MVO doelstellingen.”

Internationale, objectieve rating EcoVadis is een wereldwijd, onafhankelijk ratingplatform dat de MVO-inspanningen van organisaties over de hele wereld doorlicht. Het beoordeelt 21 MVO-criteria op vier vlakken:

  • milieu,
  • arbeidsomstandigheden,
  • ethisch zakendoen,
  • duurzaam aankopen.

De methodologie van EcoVadis is gebaseerd op internationale MVO-standaarden.  

nl_NLNederlands