Via deze aanbesteding heeft hogeschool Saxion invulling willen geven aan een nieuwe stijl van dienstverlening. Dit is ingegeven door de verschuiving naar hybride werken, de Saxion-visie op de werkplek van de toekomst, de ontwikkeling van de ICT-organisatie naar een Regie-organisatie en toenemende privacy- en security dreigingen. Daarnaast is inschrijvers verzocht om een Managed Werkplek aan te bieden en om die in de komende tijd mee vorm te geven en verder te ontwikkelen. Inclusief een proactieve houding waarbij vanuit partnership kansen kunnen worden geïdentificeerd en ontwikkeld.

Uiteindelijk heeft hogeschool Saxion het aanbod van Protinus en haar partners als beste gewaardeerd. Met name de invulling van het partnership en de proactieve en flexibele wijze van ontwikkeling van de ‘plateaus van dienstverlening’ hebben voor Saxion de doorslag gegeven.

Armin Tangelder, Teamleider Servicedesk & Support van hogeschool Saxion: “Saxion beoogt een dienstverlening die volledig aansluit bij de employee journey. Hierbij wordt automatisch alle bij een functie behorende werkplekapparatuur ingericht en ter beschikking gesteld en de medewerker wordt optimaal ondersteund in zijn of haar behoefte. Die dienstverlening moet groeien van het zogenoemde plateau 1 (fulfilment) via plateau 2 (deployment) naar uiteindelijk plateau 3 (Werkplek as a Service). Protinus heeft laten zien dat zij die groei kunnen invullen en ondersteunen zoals dat het beste bij ons past.”

Daarnaast zijn volgens Tangelder standaard eisen zoals continuïteit van dienstverlening, een goede prijs/kwaliteit verhouding, beheersbaarheid, en een optimale aansluiting van processen, belangrijke onderdelen geweest binnen deze aanbesteding.

Vincent Verbiesen, Algemeen directeur Protinus: “We zijn erg trots op deze gunning omdat we hiermee onze visie van de Werkplek as a Service verder kunnen ontwikkelen in samenwerking met Saxion; een opdrachtgever waar we wat van kunnen leren!”

De raamovereenkomst heeft een looptijd van maximaal 4 jaar, en een omvang van maximaal 15 miljoen euro.

Over hogeschool Saxion

Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo) met 27.505 studenten, 2812 medewerkers, 126 opleidingen en onderwijs locaties in Apeldoorn, Deventer en Enschede. Bij hogeschool Saxion richten ze zich op de toepassing van technologie en de impact daarvan op mens en maatschappij: “De wereld wordt steeds slimmer. Iedere dag opnieuw zien wij producten, diensten en oplossingen die er gisteren nog niet waren. Saxion vindt dat de mens in dit proces centraal moet staan. Daarom bereiden wij onze studenten op diverse manieren voor op hun toekomstige rol in deze dynamische samenleving.”

nl_NLNederlands