Protinus is de komende twee jaar de centraal verantwoordelijke softwarebroker voor advies, levering en contractbeheer voor de gemeente Schiedam. De overeenkomst kan twee keer worden verlengd voor de duur van twaalf maanden. Dit is de uitkomst van de aanbesteding die de gemeente Schiedam uitschreef.

 

Protinus gaat in die rol een breed assortiment aan (gemeentelijke) standaardsoftware en bijbehorende adviesdiensten leveren. Door het adequaat monitoren en beheren van het contract wordt bovendien van Protinus verwacht dat zij een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de gemeente Schiedam o.a. met betrekking tot het borgen van compliancy, verhogen efficiency, verkrijgen van financiële voordelen en verhogen van de verander- en innovatiekracht.

Vincent Verbiesen, algemeen directeur Protinus: “Schiedam is een prachtige historische stad die, net zoals andere gemeenten, er voor moet zorgen dat haar burgers een toekomstgerichte dienstverlening krijgen. Software speelt daar een cruciale rol in. Een IT-organisatie die dat wil bieden moet op ieder moment kunnen inspelen op die toekomst. Met een contractvorm en dienstverlening die die wendbaarheid mogelijk maakt gaan we als Protinus heel graag aan de slag voor de gemeente Schiedam”.

Over de gemeente Schiedam
Schiedam is een gemeente in Zuid-Holland met ongeveer 80.000 inwoners. De gemeente maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Schiedam is gelegen tussen het groene Midden-Delfland, Rotterdam en Vlaardingen. Het is een historische stad aan de Nieuwe Maas. Het staat wereldwijd bekend om haar historische binnenstad met de hoogste molens ter wereld, de branderijen en mouterijen en alle restanten van de jeneverindustrie. Schiedam is daarnaast een gemeente met nieuwe wijken, groene stadsparken en een toonaangevende jenever- en offshore-industrie. Schiedam huisvest het oudste stadspark van Nederland.

nl_NLNederlands