Door het gunnen van de aanbesteding aan Protinus heeft de gemeente Nijmegen haar doel bereikt en een raamovereenkomst afgesloten met één opdrachtnemer voor de aanschaf van licenties en onderhoud van fabrikanten of softwareleveranciers hierop.

Daarnaast zal Protinus zorg dragen voor een efficiënt en gebruiksvriendelijk bestelproces. Een belangrijke vereiste van dat bestelproces was het ontsluiten van de correcte en inzichtelijke informatie inclusief het ontvangen van tijdige herinneringen.

Naast het doel om te komen tot één leverancier en het centraliseren van het contractbeheer, wordt met dit contract ook voldaan aan ambities op het gebied van maatschappelijke verantwoord inkopen. Er zijn inmiddels afspraken gemaakt over de invulling van social return.

Tenslotte zal Protinus de gemeente Nijmegen waar nodig ondersteunen, begeleiden en adviseren ten aanzien van de overstap naar cloud-omgevingen teneinde een toekomstbestendige stabiele werkomgeving voor de medewerkers van gemeente Nijmegen te behouden. Hierdoor worden de medewerkers verder ondersteund in het uitvoeren van een optimale dienstverlening aan alle inwoners.

De raamovereenkomst heeft een initiële looptijd van 24 maanden. Daarna is er de mogelijkheid deze tweemaal tegen dezelfde voorwaarden te verlengen telkens voor een periode van 12 maanden.

Volgens Vincent Verbiesen kan Protinus veel voor de gemeente Nijmegen betekenen: “Organisaties als de gemeente Nijmegen kunnen wij perfect helpen bij het contractbeheer. Onze formule leent zich namelijk uitstekend om alle huidige maar ook toekomstige applicaties, via één efficiënt en gebruiksvriendelijk bestelproces, te beheren. Dat doen we inmiddels bij meer dan 100 lokale overheden en zijn blij dat we dit nu ook voor deze prachtige stad mogen doen.”

Over de gemeente Nijmegen

De gemeente Nijmegen is met bijna 180.000 inwoners de tiende stad van Nederland. Nijmegen kent als oudste stad van Nederland een rijke geschiedenis en heeft als slogan ‘old city, young vibe’; de universiteitsstad kent een rijk cultureel leven en innovatieve bedrijvigheid.

nl_NLNederlands