Na het behalen van de Gouden medaille in 2021, heeft Protinus haar ambitie om de Platinum score te behalen, ingevuld. Onafhankelijk ratingplatform EcoVadis kende deze begin dit jaar toe en onderstreept daarmee de prestaties die Protinus geleverd heeft op het gebied van duurzaamheid. Met deze score behoort zij tot de top 1% van alle bedrijven die in haar sector door EcoVadis zijn beoordeeld. Protinus heeft op drie van de vier vlakken hoger gescoord ten opzichte van de eerdere beoordeling namelijk milieu, arbeidsomstandigheden en ethisch zaken doen. 

Dankzij de score die EcoVadis toekent aan bedrijven, kunnen inkopers heel makkelijk beoordelen hoeveel belang hun leveranciers hechten aan duurzaam ondernemen en of ze de daad bij het woord voegen. Zowel binnen de overheid als corporate enterprises wordt veel belang gehecht aan de rating van EcoVadis. 

Vincent Verbiesen, algemeen directeur van Protinus IT: “Na het behalen van de Gouden medaille waren we vastbesloten om er een tandje bij te doen en voor de Platinum score te gaan. Gezien onze rol in de keten vinden we het namelijk belangrijk dat we niet alleen onszelf maar ook onze partners uitdagen op dit gebied en bestaande en nieuwe klanten laten zien welke stappen we maken. Zij stellen tenslotte zware eisen aan de aanpak en status van duurzaamheid en mvo in onze bedrijfsvoering. Met deze wereldwijd erkende rating maken we het hen makkelijk om inkoopcontracten af te sluiten die passen bij hun eigen MVO-doelstellingen.” 

Internationale, objectieve rating
EcoVadis is een wereldwijd, onafhankelijk ratingplatform dat de MVO-inspanningen van organisaties over de hele wereld doorlicht. Het beoordeelt 21 MVO-criteria op vier vlakken namelijk milieu, arbeidsomstandigheden, ethisch zaken doen en duurzaam aankopen. De methodologie van EcoVadis is gebaseerd op internationale MVO-standaarden.  

nl_NLNederlands