Managility

 

Protinus IT doorbreekt momenteel behoorlijk wat oude waarden. Grote organisaties zitten vaak ‘gevangen’ in distributiemodellen, contracten en kleine lettertjes. Protinus IT gaat ze helpen om ze daaruit te bevrijden. Dat zal zo nu en dan wat golven geven. Dat moet ook wel, want de wereld wordt te snel voor traditionele IT-sourcing.

 

Als je naar de consumentenwereld kijkt, dan zie je een enorme instant beschikbaarheid. Zelfs van contracten: Je kunt er morgen over beschikken en overmorgen weer van af. In de zakenwereld werkt het zo nog niet. Wij vinden dat dat wel zo zou moeten. Consumentkritisch leidt immers tegenwoordig bedrijfskritisch.

 

Organisaties moeten wendbaarder worden, snelheid kunnen maken, maar ook gas terug kunnen nemen als dat noodzakelijk is. Of, om kunnen buigen en snel transformeren.

 

Als je je vaste kosten toch eens variabel kon maken…. Als je morgen het platform, het softwarepakket waar je op werkt – en dat wellicht al jaren niet meer optimaal voor je werkt – toch eens de deur uit zou kunnen gooien….

 

Of je nu CIO, CEO, CFO, strategisch inkoper of contractmanager bent…een ieder heeft zo haar/zijn eigen urge. Wat hebben we nu écht geleerd van die plotselinge kredietcrisis? Als je als organisatie toch eens wendbaar zou kunnen zijn….

 

Wij van Protinus IT denken dat wendbaarheid een groot goed is, maar dat de zakelijke IT-wereld dat op vele vlakken nog lang niet is. Waar techniek voortschrijdt, blijft de manier van zakendoen nog teveel hetzelfde. Traditionele distributiemodellen, oude contractvormen, allemaal veel te star. Nederland kan in vele opzichten in de global economics of scale niet meer mee. Die strijd moeten we sowieso niet meer aangaan. De wet van de remmende voorsprong heeft ons achterhaald.

 

Wendbaarheid, oftewel agility zou de kracht moeten zijn van en voor Nederlandse organisaties. Nog mooier zou het zelfs zijn als we ons daarvan niet alleen bewust zijn, maar deze wendbaarheid (agility) zouden kunnen managen.

 

Het woord ‘managed’ eindigt met ‘aged’. We hebben veel zaken gemanaged. Daar blij mee zijn is oud denken. Het zegt bovendien nog niets over onze wendbaarheid. Agility (wendbaarheid) betekent in het Engels: the quickness and readiness of movement. Plak nu de twee woorden ‘managed’ en ‘agility’ eens aan elkaar…. Laat daarin het deel ‘aged’ weg en breek – zoals dit deel inhoudt – met het verleden…

 

Een nieuw woord ontstaat, een nieuw begrip. Een begrip waar wij van Protinus IT écht in geloven en keihard voor zorgen voor onze klanten: Managility. Wij van Protinus mogen daar een ‘r-etje’ achter plaatsen: Managility®

 

De typische ‘Protinus-P’ in ons logo symboliseert een op een nieuwe, eigentijdse en toekomstgerichte manier samenbrengen van alle IT-disciplines, een veelvoud aan top leveranciers, verschillende distributiemodellen, beproefde, maar tevens vernieuwende IT-technieken én manieren van zakendoen. Voor onze klanten betekent dat voornamelijk vooruit en functioneel blijven denken en ons dus niet laten storen door het verleden. IT is een jong vak en nog lang geen volwassen branche. “Where the world is getting faster, organisations need to become more agile”. Het kan écht en nu! Protinus helpt u graag dit te realiseren.